29.03.2024

СФК Сокіл

Михайлівка – Рубежівка

Мінорний акорд сезону

СФК “Сокіл” вдруге за останні три роки дійшов до фіналу Кубка Києво-Святошинського регіону. Проте у вирішальному матчі знову поступився опонентові з рахунком 1:2 – цього разу ірпінській “Кудрівці”.

Команда з Михайлівки-Рубежівки видала відмінний перший тайм. Надійна гра на виходах Дениса Толебаєва, самовіддані дії захисників, великий об’єм роботи, який виконали гравці півзахисту: все це у купі призвело до того, що “Кудрівка” до перерви не створила майже жодного гольового моменту. Лише на останніх секундах після подачі зі штрафного нападнику ірпінської команди Василю Продану вдалося звільнитися від опіки та завдати небезпечного удару по воротам. Проте він видався неточним.

Натомість підопічні Олега Самченка, який через дискваліфікацію спостерігав за діями команди з трибун, забили швидкий гол, а згодом мали чудову нагоду збільшити свою перевагу до двох голів. Рахунок на 10-й хвилині відкрив Олександр Пустовіт. Капітан “Сокола” підключився на кутовий, підібрав м’яч на лінії штрафного майданчика і завдав невідпорного удару у дальній кут. Подвоювати перевагу команди з Михайлівки-Рубежівки мав Сайлас Обулор. Нігерійський нападник відгукнувся на довгу передачу Віталія Ємельянова та прокинув м’яча повз голкіпера “Кудрівки”». Проте через контакт з Ігорем Рум’янцевим  завалився на газон і не встиг переправити круглого у порожні ворота.

Неприємності для “Сокола” розпочалися на 60-й хвилині, коли через травму гру не зміг продовжити Ігор Байдалук. Втративши одного зі своїх ключових футболістів, команда з Михайлівки-Рубежівки почала просідати і все ближче притискатися до власних воріт. Цим дуже швидко скористався суперник – щоправда, не без допомоги арбітра. Важко сказати, що саме зі свого ракурсу побачив Олександр Юхименко, щоб настільки впевнено вказати на 11-метрову позначку. Зрозумівши, що він не “дядя Стьопа”, щоб замкнути таку високу подачу, і відчувши на собі легенький дотик рукою Пустовіта, нападник “Кудрівки” картинно рухнув на газон (якщо арбітр за такий контакт призначає пенальті, то у першому таймі мав би зробити те саме у епізоді Обулор – Рум’янцев, ще й вилучити голкіпера за фол останньої надії). Досвідчений Дмитро Проневич з пенальті не залишив Толебаєву жодного шансу – сильний удар у верхній кут був з категорії таких, що не беруться.

Пенальті надламав крила “соколам”. Команда з Михайлівки-Рубежівки почала більше нервувати, що негативно впливало на організацію гри у обороні. Футболісти почали необачно залишати свої позиції без нагляду, що у підсумку призвело до другого пропущеного голу. Поки Юрій Сапоненко, завмерши на місці зачаровано спостерігав за діями лайнсмена, Олександр Іващик та Василь Продан розіграли на лівому фланзі просту комбінацію, яку останній увінчав результативним ударом.

У час, що залишився до завершення матчу, “Сокіл”створив щось схоже на штурм воріт “Кудрівки”. На жаль, відігратися команді з Михайлівки-Рубежівки не судилося. Дотепному удару п’ятою у виконанні Олександра Пустовіта трошки не вистачило точності, а гру рукою Максима Лещенка у штрафному майданчику ірпінської команди арбітр залишив поза увагою. Кубок вирушив в Ірпінь…

“Кудрівка” (Ірпінь) – “Сокіл” (Михайлівка-Рубежівка) 2:1
Голи:
Проневич 68 пен, Продан 75 – Пустовіт 10

“Сокіл”: Толебаєв, Ємельянов, Пустовіт, Приходько, Андрейчіков, Байдалук (Сапоненко, 60), Васильєв, Шаменко, Білецький, Обулор, Вдовіченков (Ломако, 84)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

СФК СОКІЛ Михайлівка-Рубежівка © Всі права захищені |
P