28.03.2024

СФК Сокіл

Михайлівка – Рубежівка

Невтомний Пустовіт, забивний Ломако і результативний Васильєв: підсумки чемпіонату Київської області

Завершився сьомий для СФК “Сокіл” сезон у вищій лізі чемпіонату Київської області. Мабуть, було б символічно, якби підопічні Олега Самченка фінішували на своїй “улюбленій” сьомій позиції, на якій опинилися за підсумками 2016, 2017 та 2020 років. Проте до свого минулорічного результату команда з Михайлівки-Рубежівки трошки не дотягнула. Здобувши в 26 матчах 8 перемог та 7 нічиї “Сокіл” з 31 очком у активі завершив чемпіонат Київщини на восьмій сходинці.

Загалом у обласних турнірах (чемпіонат та кубок) тренерський штаб “Сокола” задіяв 33 футболістів. Але лише один з них зіграв у всіх 25 матчах – це капітан команди Олександр Пустовіт. Він же став рекордсменом “Сокола” у сезоні за кількістю проведених хвилин на полі – 1969. 24 поєдинки у складі команди провів Дмитро Андрейчіков (1932 хвилини), по 23 матчі зіграли Сергій Скаскевич (1812), Дмитро Васильєв (1806) і Нікіта Бойченко (1008). Але третім після Пустовіта і Андрейчікова за кількістю проведеного часу на полі став Ігор Байдалук (22 матчі, 1823 хвилини).

Найкращим бомбардиром “Сокола” у чемпіонаті Київщини став Максим Ломако. У 15 матчах нападник провів 8 голів. Для порівняння: у минулому році найкращим з результатом 9 забитих м’ячів став Костянтин Захарченко, у 2019-му цей титул належав Адаму Секу (12 голів), у 2018 та 2017-му – Еммануелю Окодуві (6 і 17 голів відповідно), а найкращим досі залишається результат Євгена Шупіка, який у 2016-му провів аж 19 голів.

Другим цього року бомбардиром “Сокола” став Ігор Байдалук (5 голів), третє місце поділили Дмитро Васильєв і Олександр Сіренко (по 4 голи). Загалом у обласних турнірах у складі команди з Михайлівки-Рубежівки голами відзначилися 14 гравців.

Найкращим асистентом “Сокола” у обласних турнірах став Дмитро Васильєв. В активі центрального півзахисника аж дев’ять гольових передач – і це без урахування зароблених пенальті. Чотири асисти на рахунку Іллі Білецького, по дві – у Олександра Пустовіта, Нікіти Бойченка і Сергія Федірця. Ще шість гравців “Сокола” відзначилися одним результативним пасом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

СФК СОКІЛ Михайлівка-Рубежівка © Всі права захищені |
P