28.03.2024

СФК Сокіл

Михайлівка – Рубежівка

“Сокіл” – “Городок-1998” (Васильків). Анонс матчу

У третьому турі чемпіонату Київської області “Сокіл” зустрінеться з новачком вищої ліги – ФК “Городок-1998” (Васильків).

17 квітня. 17:30. Ірпінь. Стадіон “Чемпіон”
Чемпіонат Київської області. 3-й тур

“Сокіл” (Михайлівка-Рубежівка) – “Городок-1998” (Васильків)

Пряма трансляція: не запланована
Дискваліфіковані: Артур Остапчук (“Городок-1998”)

Минуло лише два тури, а в чемпіонаті Київщини вже не залишилося команд, які б не зазнали очкових втрат! Одинадцять з чотирнадцяти колективів здобули свої перші залікові бали, а десять відчули приємний смак перемоги. Це свідчить про те, що сезон обіцяє бути дуже цікавим і сюрпризів можна очікувати від будь-якої команди.

Наразі турнірний пелетон замикають три команди: фастівське “Динамо”, оновлене “Межигір’я” з Нових Петрівців і дебютант вищої ліги – “Городок-1998”. Саме останньому й протистоятиме “Сокіл” у матчі третього туру.

Попередні суперники характеризують “Городок-1998” як дуже непоступливу команду, яка в буквальному сенсі б’ється до останньої хвилини. “Городяни” розпочали сезон з мінімальної поразки від “Софії” (Софіївська Борщагівка) – 0:1, а у другому турі з рахунком 0:3 поступилися “Калинівці”.

Представляємо суперника

Вже по назві клубу можна здогадатися, що його історія почалася у 1998 році. Засновниками “Городка” були діти військовослужбовців бригади тактичної авіації. Вони проживали у військовому містечку №11 м.Васильків, яке в простолюдді називали “военный городок” (звідти й пішла назва команди).

Протягом двох десятків років “Городок” змагався у чемпіонаті і кубку міста. Після “золотого хет-трику” 2018 року, коли “військові” вибороли золоті медалі чемпіонату, кубок і суперкубок Василькова, керівництво вирішило вивести клуб на новий рівень. У 2019 році васильківці дебютували у першості Київщини і за підсумками сезону посіли восьме місце. В минулому році команда повторила цей результат.

Відомо, що посаду президента клубу обіймає Сергій Дронов – кандидат юридичний наук, вихованець Васильківської ДЮСШ, колишній гравець “Динамо-Академії” (збірна команда Національної академії внутрішніх справ). Спортивним директором клубу є місцевий бізнесмен Сергій Пятков, а головним тренером команди – Юрій Лень. 55-річний фахівець є доволі відомим на Київщини. У якості футболіста він виступав за черкаський “Дніпро”, харківський “Металіст”, київський СКА, охтирський “Нафтовик”, вінницьку “Ниву”, хмельницьке “Поділля”, рівненські “Авангард” та “Верес”, кременчуцький “Кремінь”, бородянську “Систему-Борекс”. Після завершення футбольної кар’єри Лень працював арбітром у другій лізі України, а пізніше подався у тренери. Юрій Олександрович очолював дитячі та юнацькі команди київського “Динамо”, стажувався в амстердамському “Аяксі”. У червні 2015 року Лень залишив “Динамо”. Після цього він працював у ФК “Вишневе”, “Єдність” (Плиски) і юнацькій команді “Арсенал-Київ”, а після звільнення Фабріціо Раванеллі тимчасово виконував обов’язки головного тренера основи “канонірів”. З “Городком-1998” Лень працює з 2019 року.

Серед гравців васильківської команди виокремимо В’ячеслава Панфілова. Торік вихованець київського “Динамо”, який трохи пограв на професійному рівні за “Динамо-2”, “Говерлу” (Ужгород), “Зірку” (Кропивницький) і “Чайку” (Петропавлівська Борщагівка), захищав кольори “Сокола”. За нашу команду 27-річний нападник провів у всіх турнірах 16 матчів, в яких забив 3 голи і зробив дві результативні передачі.

Наостанок зауважимо, що майбутня зустріч стане першою у історії протистояння “Сокола” і “Городка-1998”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

СФК СОКІЛ Михайлівка-Рубежівка © Всі права захищені |
P